رستوران داری و تهیه ی غذای با كیفیت و پذیرائی با کلاس در كنار معرفی شایسته ی فرهنگ غذایی در ایران به مردم جهان، یكی از مولفه های مهم در پیشبرد صنعت گردشگری به شمار می آید.
یكی از مهم ترین و اساسی ترین پایه های صنعت گردشگری در هر كشوری موضوع تامین غذای گردشگران داخلی و خارجی در مكان هایی آرام و مفرح است كه ما آنها را با نام غذاخوری یا ‘رستوران’ می شناسیم.
ایران با داشتن تنوع غذایی و پیشینه ی درخشان در امر آشپزی و طبخ غذا، می تواند جایگاه مناسبی در این عرصه داشته باشد و به پشتوانه ی همین پیشینه ی درخشان با معرفی غذاهای ایرانی به جذب گردشگران، مسافران و جهانگردانی كه علاقه مند و مشتاق برای تجربه ی چیزهای جدید هستند، بپردازد.
در این میان البته پرسش های بسیاری مطرح می شود؛از جمله اینكه وضعیت رستوران ها، كیفیت غذا و ارایه ی آن به مشتری در ایران چگونه است؟ آیا زیر ساخت های شغل رستوران داری در كشور ما نهادینه شده است؟ و اینكه رستوران های ما در نحوه ی خدمت رسانی در مقایسه با دیگر كشورها در چه وضعیتی قرار دارند؟
از آنجا كه طی سال های گذشته، رستوران داری در سراسر جهان با رشد چشمگیری روبرو بوده است، توجه به پیدایش این شغل، روند توسعه یافتگی آن به مرور زمان و عوامل و انگیزه های این توسعه، برای دستیابی به تجربه های ارزنده در این زمینه دارای اهمیت بسیار است.
نگاهی گذرا به منابع تاریخی نشان می دهد تهیه ی غذا و گرداندن كافه از نخستین شغل های كهن در تاریخ بشری است. بسیاری از منابع تاریخی سابقه ی تامین غذای مسافران را به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح در روم و یونان باستان نسبت می دهند.
برخی مورخان نیز سابقه ی رستوران و غذا خوردن در بیرون از خانه را همزمان با ساخت شهرها و گسترش شهر نشینی دانسته اند.
لزوم ایجاد رستوران ها و تهیه ی غذا برای یك گروه اولین بار در چین و روم باستان احساس شد. ماجرا از این قرار بود كه كشاورزان و مزرعه داران برای فروش كالا های خود به بازار می رفتند و برای چندین روز به دلیل بعد مسافت در بازار اقامت می كردند، همین عاملی شد تا مكان هایی برای استراحت و دادن غذا و نوشیدنی به آنها ایجاد شود كه در واقع پایه ی رستوران های امروزی در دنیا بودند. شاید خالی از لطف نباشد كه بدانیم نخستین منوی غذا نزدیك به پنج سده ی پیش یعنی در سال 1541 میلادی توسط ‘دوك رگنزبرگ’ نوشته شد.
امروزه اما رستوران فقط جایی برای خوردن و آشامیدن نیست. با گسترش فرهنگ استفاده از رستوران، این روزها در رستوران های سراسر جهان به غیر از صرف غذا و نوشیدنی، تعامل اجتماعی، تفریح و تنوع در فضایی آرام و دوست داشتنی نیز مورد توجه قرار می گیرد.
در همین چارچوب لزوم توجه به پیشرفت در زمینه ی رستوران داری
برای همگامی با كشورهای پیشگام در ایجاد رستوران های مجهز و مدرن و پیشرو در امر جذب گردشگر احساس می شود.
با برند یونا بهتر آشنا شوید و سرمایه گذاری خود را با اطمینان انجام دهید.
دکتر آیدین تاجری دبیرکل هلدینگ یونا
Telegram: 00 98 912 346 48 44 Phone : 00 98 ( 021 ) 26 64 28 90 & 26 64 20 13
www.silkroadstar.com www. younaclub.com Email: silkroadstarsit@gmail.com
PROUD TO BE YOUNA